П`ятниця, 28.06.2024, 13:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Наше опитування
Чи підтримуєте Ви об'єднання територіальних громад?
Всього відповідей: 7
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Приморська сільська рада

Головна » 2015 » Липень » 30 » Проект рішення « Про затвердження Правил додержання тиші на території села Приморське Кілійського району Одеської області».
16:11
Проект рішення « Про затвердження Правил додержання тиші на території села Приморське Кілійського району Одеської області».

УКРАЇНА

ПРИМОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КІЛІЙСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

68350, Одеська область, Кілійський район,с.Приморське, вул. Леніна,13-а

тел./факс (048-43) 34-6-49, 34-7-17  ЄДРПОУ  04379522  e-mail : primsr@ukr.net  http://prymorska-rada.at.ua

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

       xx.xx.201x р.                                                                            № проект

 

 

       Про затвердження Правил додержання тиші на території села Приморське   Кілійського району Одеської області

 

          Відповідно до п.44 ч.1 ст.26  Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", керуючись ст.24 Закону України Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”, 182 КУпАП Кодексом України про адміністративні правопорушення Приморська сільська рада,-

 

ВИРІШИЛА:
 

1. Затвердити Правила додержання тиші на території села Приморське Кілійського району Одеської області
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію сільської ради з депутатської етики та законності (Комендантова Ю.А)

 

 

 

 

 

 

Приморський сільський голова                                                 С.І.Іванов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №

до рішення Приморської сільської ради

 

 

Правила додержання тиші

на території села Приморське Кілійського району Одеської області

 

1.      Загальні положення

 

1.1.   Правила додержання тиші села Приморське Кілійського району Одеської області (далі – Правила) розроблено на підставі Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”, Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

1.2.   Ці Правила встановлюються з метою забезпечення прав і законних інтересів громадян щодо додержання тиші на території міста і в громадських місцях, відвернення і зменшення шкідливого впливу шуму на здоров’я населення.

 

1.3.   Громадськими місцями, в яких забезпечується право мешканців міста на тишу є:

-        жилі будинки і прибудинкові території;

-        лікувальні, санаторно-курортні заклади, будинки-інтернати, заклади освіти, культури;

-        готелі і гуртожитки;

-        заклади громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу;

-        інші будівлі і споруди, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

-        засоби громадського транспорту;

-        парки, сквери, зони відпочинку, розташовані на території громади і груп житлових будинків.

 

 

2.      Основні вимоги до дотримання тиші в громадських місцях

 

2.1.   Підприємства, установи, організації, незалежно від форм власності, а також громадяни при здійсненні будь-яких видів діяльності зобов’язані:

-        забезпечувати під час роботи закладів громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу, культури, при проведенні концертів, дискотек, масових святкових і розважальних  заходів тощо рівні звучання звуковідтворювальної апаратури та музичних інструментів у приміщеннях та відкритих майданчиках, а також рівні шуму в прилеглих до них жилих і громадських будівлях, що не перевищують рівнів, установлених санітарними нормами;

-        уживати заходів щодо недопущення впродовж доби перевищень установлених санітарними нормами рівнів шуму в громадських місцях, визначених у пункті 1.3. цих Правил.

 

2.2.   Забороняється впродовж доби:

-        здійснювати будь-яку діяльність, що веде до створення шуму в громадських місцях з перевищенням рівнів, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби;

-        умикати радіоприймачі та автомагнітоли в засобах громадського транспорту: тролейбусах,  автобусах та маршрутних таксі;

-        подавати звукові сигнали автотранспортом, умикати поблизу житлових будинків звукові засоби проти викрадення автомобілів, паркувати автотранспорт з увімкнутим двигуном на прибудинкових територіях та внутрішньоквартальних проїзних дорогах;

-        без спеціального дозволу та у не відведених для цього місцях влаштовувати салюти, феєрверки, використовувати піротехнічні засоби.

 

2.3.   Забороняються у нічний і ранковий час (з 22 до 8 години):

-        гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.

 

2.4.   Передбачені в пунктах 2.2. і 2.3. Правил обмеження не поширюються на випадки:

-        здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

-        здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму за межі таких приміщень;

-        попередження та/або ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій;

-        надання невідкладної допомоги, попередження або припинення правопорушень;

-        попередження крадіжок, пожеж, а також виконання завдань цивільної оборони;

-        проведення зборів, мітингів, демонстрацій, походів, інших масових заходів, про які завчасно сповіщено відповідні виконавчі органи міської ради;

-        роботи обладнання і механізмів, що забезпечують життєдіяльність жилих і громадських будівель, за умов ужиття невідкладних заходів щодо максимального обмеження проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

-        відзначення встановлених законом святкових і неробочих днів, Дня села, інших свят відповідно до рішення міської ради, проведення спортивних змагань;

-        проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у заборонений час відповідно до затвердженого міською радою Порядку проведення салютів, феєрверків та інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів.

 

2.5.   Проведення на об’єктах, визначених у пункті 1.3. Правил, ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з 21 до 8 години, а у святкові та неробочі дні – упродовж доби. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм.

 

3.      Основні вимоги до додержання тиші в  індивідуальних житлових будинках

 

3.1.   З метою створення необхідних умов для повноцінного життя мешканців багатоквартирних жилих будинків забороняється впродовж доби:

-        умикати телевізори, радіоприймачі,  магнітофони та іншу звуковідтворювальну апаратуру з рівнем звуку, що порушує спокій сусідів;

-        програвати музику з балконів, лоджій та відкритих вікон будинків.

 

3.2.   Гра на музичних інструментах не повинна порушувати спокій мешканців багатоквартирних будинків. Час доби для навчання грі на музичних інструментах, якщо вона порушує тишу, має погоджуватися з сусідами.

 

3.3.   Власник або орендар приміщень, у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов’язаний повідомити мешканців прилеглих квартир та квартир, до яких може проникати шум, про початок зазначених робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир та квартир, до яких  проникає шум, ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися у святкові та неробочі дні.

 

3.4.   У багатоквартирних будинках забороняється без згоди всіх власників квартир і квартиронаймачів розміщувати розважальні заклади, бари, кав'ярні, ресторани, інші підприємства і заклади, діяльність яких порушує право мешканців будинку на тишу.

 

4.      Попередження високих рівнів шумів

 

З метою відвернення, зниження і досягнення безпечних рівнів виробничих, транспортних і побутових шумів на території міста мають забезпечуватися:

а)      впровадження машин і механізмів з низьким рівнем шуму;

б)      утримання в належному стані залізничних колій, автомобільних шляхів, вуличного покриття;

в)      розміщення нових підприємств, транспортних магістралей та інших об'єктів з джерелами шуму з урахуванням встановлених законодавством санітарно-гігієнічних вимог;

г)       застосування в будівництві житлових будинків матеріалів із звукоізоляційними властивостями;

ґ)       запровадження раціональних схем і режимів  руху транспорту в межах міста.

 

5.      Відповідальність за порушення Правил

 

5.1.   Ці Правила є загальнообов’язкові для дотримання на території села.

 

5.2.   Порушення цих Правил тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб і громадян – суб’єктів господарської діяльності – від п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

5.3.   Дії, передбачені пунктом 5.2. Правил, учинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення,- тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші або без такої і на посадових осіб і громадян – суб’єктів господарської діяльності – від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші.

 

 

 

 

Секретар Приморської сільської ради                                                 І.М.Іванова

 

 

 

Протокол

засідання постійної комісії Приморської сільської ради комісії з питань депутатської етики та законності.

29.07.2015                                                                                                             с.Приморське

 

Головував: голова комісії – Мандриченко  О.Ю.

Загальний склад 2 депутати.

На засіданні комісії були присутні 2 депутати : Мандриченко О.Ю., Комендантова Ю.А.

У засіданні взяв участь – т.в.о спеціаліста – юриста виконкому Демидов А.О.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

           1. Розгляд проекту рішення «Про затвердження  Положення про оренду майна, що є комунальною власністю   територіальної громади села Приморське»

           2. Розгляд проекту рішення « Про затвердження Правил додержання тиші на території села Приморське Кілійського району Одеської області».

          

          СЛУХАЛИ:  т.в.о спеціаліста – юриста виконкому Демидова А.О., який запропонував комісії розглянути відповідні проекти Положення про оренду майна, що є комунальною власністю  територіальної громади села Приморське та Правил додержання тиші на території села Приморське Кілійського району Одеської області, який наголосив на необхідності нормативного регулювання порядку надання комунального майна в оренду, дотримання законодавства з питань оренди комунальної власності.

         Крім цього, т.в.о. спеціаліста – юриста Демидовим А.О. було запропоновано проект Правил додержання тиші на території Приморської сільської ради. Вищезазначені Правила додержання тиші були розроблені на виконання статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», ст. 182 КУпАП України на направлені за захист жителів територіальної громади  та осіб, які перебувають в рекреаційний зоні села Приморське від шкідливого шуму та його наслідків.

 

За результатами обговорення УХВАЛИЛИ:

1) Запропонувати на розгляд сесії сільської ради проект рішення «Про затвердження  Положення про оренду майна, що є комунальною власністю   територіальної громади села Приморське»

2) рішення « Про завтвердження Правил додержання тиші на території села Приморське Кілійського району Одеської області».

 

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ:

«за» -2, «проти» - 0, «утрималися» -0.

 

Голова постійної комісії                                                                 Мандриченко О.Ю.

Секретар комісії                                                                               Комендантова Ю.А

 

ВИСНОВОК

постійної комісії Приморської сільської ради

з питань депутатської етики та законності  щодо проекту рішення рішення « Про затвердження Правил додержання тиші на території села Приморське Кілійського району Одеської області».

 

29.07.2015                                                                                        с. Приморське

 

 

Постійної комісії Приморської сільської ради Кілійського району Одеської області з питань депутатської етики та законності розглянула проект рішення «Про завтвердження Правил додержання тиші на території села Приморське Кілійського району Одеської області»,поданий розробником – т.в.о спеціаліста – юриста виконкому Приморської сільської ради Демидовим А.О.

Ґрунтовно проаналізувавши положення даного проекту, комісія дійшла висновку, що  проект рішення «Про завтвердження Правил додержання тиші на території села Приморське Кілійського району Одеської області», відповідає вимогам закону України «Про забезпечення санітарно – епідеміологічного благополуччя населення», прийнятий в межах компетенції, наданої органам місцевого самоврядування Законом України « Про місцеве самоврядування в Україні»  та спрямований на захист членів територіальної громади села Приморське та осіб, які перебувають в рекреаційний зоні на території Приморської сільської ради від шкідливого впливу шуму та його наслідків.

З урахуванням вищевикладеного, в інтересах територіальної громади села Приморське та захисту жителів територіальної громади від шкідливого шуму постійна комісія сільської ради рекомендує внести на розгляд сесії Приморської сільської ради проект даного рішення.

 

 

                                                                                                                                       Голова постійної комісії

Приморської сільської ради

з питань депутатської етики та законності                           Мандриченко  О.Ю   

 

Переглядів: 247 | Додав: Kommissar_NKVD | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar